Nitus wraca na ring. Gala HFO ponownie w TVP Sport

Rok 2020 zarówno dla sportów walki, jak i wydarzeń muzycznych okazał się mało łaskawy. Na szczęście już 5 czerwca 2021 r. K-1 powraca do kibiców oraz na antenę TVP Sport w wielkim stylu. Tym razem Gala HFO: Bank zawita do luksusowych wnętrz warszawskiego klubu muzycznego Bank, łącząc ze sobą wydarzenia sportowe z kulturowymi na najwyższym poziomie.

-Od samego początku chcemy by gale HFO były wydarzeniami ekskluzywnymi, stąd pomysł na zorganizowanie gali w klubie muzycznym. Szukaliśmy nie tylko miejsca z odpowiednim metrażem, ale przede wszystkim z odpowiednim klimatem i takim miejscem jest Bank. Wydarzenie planujemy jako połączenie imprezy sportowej i muzycznej, jednak trzonem tego co zdarzy się 5 czerwca będzie HFO – czyli najlepsze zawodowe K-1 w Polsce! – mówi Jerzy Dąbrowa, prezes HFO.

Nitus sponsorem wydarzenia

Producent stolarki otworowej Nitus od wielu lat wspiera młode talenty głodne sukcesów,  będąc jednym ze sponsorów wydarzeń organizowanych przez Halny Fight Organization. I tym razem nie zabraknie na ringu firmowego logo.

W imieniu sponsora serdecznie zapraszamy do kibicowania podczas Gali HFO: Bank, czy to osobiście, czy też przed ekranami telewizorów. Z dumą śledzimy wszystkie rozgrywki od wielu lat i z czystym sumieniem polecamy to spektakularne widowiska. Na pewno nie będziecie zawiedzeni! – zachęca do śledzenia zmagań zawodników Paweł Orzeł, dyrektor firmy Nitus.

Firma NITUS jest także sponsorem tytularnym organizowanej regularnie przez HFO NITUS Euroligi. Liga ta istnieje od 2016 roku i już na stałe wpisała się w kalendarz sportów walki w Polsce. Została ona stworzona dla zawodników, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z kickboxingiem. Dzięki takim imprezom uczestnicy mogą nabrać obycia i doświadczenia w zmaganiach na ringu, aby w przyszłości wystąpić na profesjonalnych zawodach, takich jak omawiana Gala HFO: Bank.

Mistrz świata ISKA w nowej odsłonie

Mistrz Świata ISKA, posiadacz pasów federacji WKN, IPCC oraz WKA Łukasz Pławecki postanowił poszukać nowych wyzwań na ringu. „Boom Boom” zadebiutuje podczas Gali HFO: Bank w boksie zawodowym, a jego przeciwnikiem będzie obecny od blisko 13 lat na ringach zawodowych Ukrainiec, Valentyn Zbrozhek.

-To będzie prawdziwie emocjonujące starcie! Łukasz Pławecki, jako ambasador marki Nitus, z pewnością dostanie wzmocnione wsparcie od kibiców z firmy. Wierzymy, że mimo debiutu, Łukaszowi uda się pokonać przeciwnika w wielkim stylu. Silny charakter, hektolitry wylanego potu na treningach oraz upór tego zawodnika na pewno zaowocują – mówi Paweł Orzeł, dyrektor firmy Nitus.

Mistrz Świata ISKA

Dla Nowosądeczanina będzie to powrót na ring po aż dziewięciu miesiącach. W walce wieczoru HFO: Solpark obronił on pas mistrza świata ISKA pokonując na pełnym dystansie Cypryjczyka, Michalisa Manoliego. Sam pas jednej z najbardziej szanowanych organizacji w świecie kickboxingu wywalczył podczas debiutanckiej imprezy HFO w TVP Sport, pokonując brazylijskiego weterana Enfusion, Rodrigo Mineiro. Obecnie szlifuje swoje umiejętności pięściarskie pod okiem jednego z najlepszych słowackich trenerów kickboxingu, Martina Belaka w Bańskiej Bystrzycy.

Emocje na najwyższym poziomie

Emocje są tym co chcemy dawać kibicom i ta zasada przyświeca nam od pierwszych gal HFO. Niezależnie od kategorii wagowej, dystansu walki, czy nawet formuły – zawsze staramy się dobierać zestawienia tak, by wydarzenia w ringu na długo zapadły w pamięci. Wielki powrót Paczuskiego do K-1, bokserski debiut jednego z najbardziej doświadczonych kickboxerów w kraju i zwieńczenie gali w postaci pojedynku najciężej kategorii. A to wszystko poprzedzone walkami innych głodnych sukcesu i sławy zawodników. Właśnie to zobaczą Państwo 5 czerwca na gali HFO – podsumowuje najważniejsze zestawienia gali Łukasz Czarnowski, dyrektor sportowy.

Informacje w pigułce

Co: Gala HFO: Bank

Kiedy: 5.06.2021 roku, godz.: 21.45

Gdzie: Warszawa, ul. Mazowiecka 14 [klub muzyczny Bank]

Transmisja: TVP Sport

Pławecki vs Zbrozhek

HFO: Bank karta walk

+95 kg: Michał Bławdziewicz (Palestra Warszawa) vs Paweł Koper (Garda – Wasilewski Fight Team)

-75 kg boks: Łukasz Pławecki (HALNY Nowy Sącz) vs Valentyn Zbrozhek (Ukraina)

-85 kg: Radosław Paczuski (Uniq Warszawa) vs Ricardas Kulis (Sparta Gym)

-75 kg: Emil Chorążewicz (Knockout Gym) vs Maciej Karpiński (KO Gym Wrocław)

-81 kg: Jacek Gać (Uniq Warszawa) vs Marek Milewski (Academia Gorila Olsztyn)

-70 kg: Arek Job (HALNY Nowy Sącz) vs Maciej Błażewicz (Palestra Warszawa)

Karta Wstępna

pro-am: Paweł Kozak (Knockout Gym) vs Marcelian Kucharski (HALNY Nowy Sącz)

TBA vs TBA

___________________________________________________________________

Firma NITUS specjalizuje się w produkcji bram segmentowych garażowych i przemysłowych. Jest także producentem stolarki aluminiowej, PVC i przeciwpożarowej, rolet zewnętrznych, moskitier oraz komórek lokatorskich. Główna siedziba przedsiębiorstwa znajduje się w miejscowości Jurków (powiat brzeski, woj. małopolskie).